ارزون سرا




مفرشو رایج ترین صنایع دستی از قدیم الایام تا به امروز

نویسنده: رحیم انتصاری
30 بهمن 94 ساعت 21:32
مفرشو رایج ترین صنایع دستی از قدیم الایام تا به امروز

صنایع دستی اصلی ترین سند هویت تاریخی ملت هاست چرا که بخشی از میراث فرهنگی ماست.

مفشو یا مفرشو نام کیسه ای سنتی و زیبا در استان کرمان است که امروز انواع جدیدش به عنوان کیف موبایل استفاده می شود. جایگاه مفرشو از قدیم الایام تا امروزه در تمام خانه های شهری و روستایی استان و شهرستان رابر به صورت ثابت ماندگار ماند.

مفرشو : برای دوختن آن پارچه‌ای را به صورت دایره می‌برند و بعد قطعه پارچه دیگری که عرض آن حدود ۲۰ سانتی‌متر است انتخاب نموده، طول آن به اندازه محیط آن پارچه گرد است. سپس آنها را به هم می‌دوزند؛ آستر می‌کشند و بالای آن را سجاف می‌گذارند و بند می‌کشند و برای انواع چیزها استعمال می‌شود.

صنایع دستی, کاربردهای مفرشو

از مفرشو برای نگهداری وسایل استفاده می شود.

مفرشو قندی (mafreshoo) کیسه ای با نقش و نگارهای زیبا برای نگهداری قند حبه شده، مفرشو دوایی، مفرشو سوزن نخی و… مفرشو (کیسه قندی) برای جلوگیری از آلودگی و ورود گرد و خاک، داروهای محلی (غیر گیاهی)، داروهای گیاهی را در دستمالی پیچیده یا در کیسه‌ای که به همین منظور آماده کرده بودند قرار می‌دادند و در کیسه پارچه‌ای که دولایه است و از تکه پارچه‌های اضافی و رنگارنگ و به روشی خاص دوخته می‌شود و از اجزاء جهیزیه دختران محسوب می‌شدند.)

کیسه تزیینی, مفرشو چیست

مفرشو از صنایع دستی قدیمی استان کرمان است.

در کرمان به این کیسه ها مفرشو (Mafrshoo) یا مفشو (Mafshoo) می‌گویند که دختران به همراه جهیزیه به خانه شوهر می‌بردند. امروزه با وجود انواع تنوع لوازم خانگی که بدین وسیله؛ گوشه‌ای از هنر و مهارت نسل گذشته خودمان را که با کمترین امکانات و بدون داشتن سواد و معلومات کارهای زیادی انجام داده‌اند و ضمن کمک به اقتصاد خانواده هنر خود را نیز به نمایش می‌گذاشتند، برای نسل جدید بازگو کرده و از فراموشی آن جلوگیری کنیم.


امتیاز دهی به مقاله



 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره مفرشو رایج ترین صنایع دستی از قدیم الایام تا به امروز نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: صنایع دستی ، میراث فرهنگی ، جایگاه مفرشو از قدیم الایام ، مفرشو (کیسه قندی) ، مفشو ، اجزاء جهیزیه دختران ، اقتصاد خانواده هنر